Online hypotheek berekenen

 

Lineaire hypotheek

Bij een lineaire hypotheek bestaan de lasten iedere maand uit een deel aflossing en een deel rente. Aan het begin van de hypothecaire lening zijn de maandlasten hoog. Naarmate de looptijd van de lineaire hypotheek verstrijkt, worden de netto maandlasten steeds lager. Iedere maand betaalt u een deel aan aflossing. Dit bedrag wordt berekend door de totale leensom te delen door de looptijd, in de meeste gevallen 30 jaar dus 360 maanden. Het aflossingsbedrag bij een lineaire hypotheek blijft constant. De te betalen rente wordt berekend over het deel van de hypotheek dat nog niet afgelost is. Het bedrag dat u aan rente dient te betalen wordt steeds lager, aangezien u een steeds groter deel heeft afgelost.

Voor- en nadelen

De lineaire hypotheek heeft als belangrijk voordeel dat de maandlasten niet zo gevoelig zijn voor plotselinge rentestijgingen. Omdat het percentage aan rente wat u maandelijks dient te betalen steeds kleiner wordt, zullen rentestijgingen weinig invloed hebben op de maandlasten. Het afnemende bedrag aan rente is ook gelijk het nadeel van de lineaire hypotheek. In Nederland is het namelijk mogelijk om de hypotheekrente af te trekken van het belastbaar inkomen. Omdat u bij een lineaire hypotheek steeds minder rente hoeft te betalen, kunt u ook steeds minder aftrekken voor de belastingdienst.

Hypotheekvormen

Een korte beschijving en de voor- en nadelen van de hypotheekvormen.

- Spaarhypotheek
- Annuïteitenhypotheek
- Aflossingsvrije hypotheek
- Lineaire-hypotheek
- Beleggingshypotheek
- Bankspaarhypotheek
 
 
Gemeenteheffingen en belastingen
Naast de maandlasten voor de hypotheek betaald u ook heffingen en belastingen aan uw gemeente. De bedragen zijn per gemeente verschillend.

Inboedelverzekering
Uiteraard sluit u ook een verzekering af voor de inboedel van uw huis. De premie hiervan is onderdeel van uw maandlasten.

Opstalverzekering
Uw woning moet ook verzekerd worden. Vaak kunt u dit combineren met de inboedelverzekering.

Overlijdensverzekering
Bij het aflsuiten van uw hypotheek kan de hypotheekverstrekker eisen dat u een overlijdensverzekering afsluit voor u en uw partner. Hiervoor betaald u een maandelijse premie.

Online hypotheek berekenen
Heeft u een leuk huis op het oog? Of wilt u gewoon weten wat uw maximale hypotheek en of maandlasten zijn? Binnen twee minuten weet u het. Bereken nu uw hypotheek

 

© onlinehypotheek-berekenen.nl - Privacy - Sitemap- Disclaimer - Contact - Cookies