Online hypotheek berekenen

 

Spaarhypotheek

De spaarhypotheek is een hypothecaire lening waarmee een eigen huis gefinancierd kan worden. Deze hypotheek bestaat uit twee delen: de hypothecaire lening en een vermogensopbouw, het spaardeel. Wanneer u een spaarhypotheek afsluit betaalt u maandelijks twee rekeningen, één voor de rente over de lening en één voor de vermogensopbouw. Gedurende de looptijd van de spaarhypotheek is het niet mogelijk om alvast een deel af te lossen. Hierdoor betaalt u dertig jaar lang rente over de hypotheek. Dit is de hypotheekrente die aftrekbaar is bij de belastingdienst. Bij de spaarhypotheek heeft u na ongeveer 21 jaar de helft van de totale hypotheeksom gespaard.

Voor- en nadelen

De spaarhypotheek biedt vastigheid. Dankzij de vermogensopbouw weet een hypotheeknemer dat hij de hypothecaire lening aan het eind van de looptijd kan aflossen. Een bijkomstig voordeel is dat er gedurende de gehele looptijd van de spaarhypotheek een fors bedrag aan hypotheekrenteaftrek mag worden afgetrokken voor de belastingdienst. Overigens is dit omgekeerd ook een nadeel. Omdat er niet afgelost mag worden tijdens de looptijd, is de spaarhypotheek een dure leenvorm met relatief hoge maandlasten. Maar die maandlasten bieden wel weer vastigheid, omdat ze weinig variëren gedurende de looptijd van de spaarhypotheek. Voor mensen die vastigheid zoeken is de spaarhypotheek een goede optie.

Hypotheekvormen

Een korte beschijving en de voor- en nadelen van de hypotheekvormen.

- Spaarhypotheek
- Annuïteitenhypotheek
- Aflossingsvrije hypotheek
- Lineaire-hypotheek
- Beleggingshypotheek
- Bankspaarhypotheek
 
 
Gemeenteheffingen en belastingen
Naast de maandlasten voor de hypotheek betaald u ook heffingen en belastingen aan uw gemeente. De bedragen zijn per gemeente verschillend.

Inboedelverzekering
Uiteraard sluit u ook een verzekering af voor de inboedel van uw huis. De premie hiervan is onderdeel van uw maandlasten.

Opstalverzekering
Uw woning moet ook verzekerd worden. Vaak kunt u dit combineren met de inboedelverzekering.

Overlijdensverzekering
Bij het aflsuiten van uw hypotheek kan de hypotheekverstrekker eisen dat u een overlijdensverzekering afsluit voor u en uw partner. Hiervoor betaald u een maandelijse premie.

Online hypotheek berekenen
Heeft u een leuk huis op het oog? Of wilt u gewoon weten wat uw maximale hypotheek en of maandlasten zijn? Binnen twee minuten weet u het. Bereken nu uw hypotheek

 

© onlinehypotheek-berekenen.nl - Privacy - Sitemap- Disclaimer - Contact - Cookies