Online hypotheek berekenen

 

Aflossingsvrije hypotheek

De aflossingsvrije hypotheek is een bijzondere vorm van hypothecaire leningen in Nederland. Bij deze hypotheek bent u niet gebonden aan een looptijd van 30 jaar. De aflossingsvrije hypotheek kent geen vast einddatum. U betaalt maandelijks alleen rente over het geleende bedrag. Bij een aflossingsvrije hypotheek wordt er niet maandelijks een bedrag afgelost. Gedurende de gehele looptijd van de hypotheek betaalt u over hetzelfde bedrag rente. De maandlasten kunnen fluctueren als gevolg van een rentedaling of –stijging. Het aflossen van de aflossingsvrije hypotheek gebeurt bij het verkopen van uw huis. Omdat het maximale leenbedrag bij deze vorm van lenen vaak 75% van de executiewaarde van uw woning is, weet de hypotheekverstrekker zeker dat de hypothecaire lening wordt terugbetaald.

Voor- en nadelen

Het voordeel van de aflossingsvrije hypotheek is dat de maandlasten lager zijn dan bij welke andere vorm van hypothecair lenen ook. Daarnaast is het zelfs mogelijk om geld over te houden met deze hypotheek. Wanneer de waarde van uw huis flink stijgt, kunt u eenvoudig de aflossingsvrije hypotheek afbetalen en houdt u de rest over als winst. Het nadeel van deze hypotheekvorm is dat er tussentijds niets afgelost kan worden. Daardoor betaalt u elke maand rente over hetzelfde leenbedrag, waarbij de rente niet vaststaat en de maandelijkse lasten plotseling kunnen stijgen of dalen.

Hypotheekvormen

Een korte beschijving en de voor- en nadelen van de hypotheekvormen.

- Spaarhypotheek
- Annuïteitenhypotheek
- Aflossingsvrije hypotheek
- Lineaire-hypotheek
- Beleggingshypotheek
- Bankspaarhypotheek
 
 
Gemeenteheffingen en belastingen
Naast de maandlasten voor de hypotheek betaald u ook heffingen en belastingen aan uw gemeente. De bedragen zijn per gemeente verschillend.

Inboedelverzekering
Uiteraard sluit u ook een verzekering af voor de inboedel van uw huis. De premie hiervan is onderdeel van uw maandlasten.

Opstalverzekering
Uw woning moet ook verzekerd worden. Vaak kunt u dit combineren met de inboedelverzekering.

Overlijdensverzekering
Bij het aflsuiten van uw hypotheek kan de hypotheekverstrekker eisen dat u een overlijdensverzekering afsluit voor u en uw partner. Hiervoor betaald u een maandelijse premie.

Online hypotheek berekenen
Heeft u een leuk huis op het oog? Of wilt u gewoon weten wat uw maximale hypotheek en of maandlasten zijn? Binnen twee minuten weet u het. Bereken nu uw hypotheek

 

© onlinehypotheek-berekenen.nl - Privacy - Sitemap- Disclaimer - Contact - Cookies