Online hypotheek berekenen

 

Bankspaarhypotheek

Bij een bankspaarhypotheek spaart of belegt u om uiteindelijk de hypothecaire lening af te kunnen lossen. Het sparen gebeurt op een gekoppelde bankrekening. Dit kan de Spaarrekening Eigen Woning (SEW) zijn, voor het geval dat u kiest voor sparen. Indien u kiest voor beleggen gebruikt u het Beleggingsrecht Eigen Woning (BEW). Bij een bankspaarhypotheek, waarbij u spaart, is de rentevergoeding op uw spaarrekening net zo hoog als de te betalen hypotheekrente. Als u belegt, wordt de inleg in de hypothecaire lening gebruikt om mee te beleggen. In beide gevallen wordt er vanuit gegaan dat er voldoende kapitaal wordt opgebouwd om de hypotheek af te kunnen lossen na de looptijd.

Voor- en nadelen

In beide gevallen van de bankspaarhypotheek bouwt u een belastingvrij vermogen op in box 1. Naast de hypotheekrente die u kunt aftrekken, krijgt u met deze hypothecaire lening dus nog een belastingvoordeel. Het opbouwen van een belastingvrij vermogen in box 1 kent natuurlijk ook een nadeel. U bent immers gebonden aan strenge fiscale regels die de flexibiliteit van deze vorm van lenen beperken. Het voordeel van sparen binnen deze hypotheek is vastigheid. Deze zekerheid is in mindere mate aanwezig bij beleggen. Met beleggen kunt u een flink kapitaal opbouwen, maar er bestaat altijd een risico dat het rendement op de effecten laag zal zijn.

Hypotheekvormen

Een korte beschijving en de voor- en nadelen van de hypotheekvormen.

- Spaarhypotheek
- Annuïteitenhypotheek
- Aflossingsvrije hypotheek
- Lineaire-hypotheek
- Beleggingshypotheek
- Bankspaarhypotheek
 
 
Gemeenteheffingen en belastingen
Naast de maandlasten voor de hypotheek betaald u ook heffingen en belastingen aan uw gemeente. De bedragen zijn per gemeente verschillend.

Inboedelverzekering
Uiteraard sluit u ook een verzekering af voor de inboedel van uw huis. De premie hiervan is onderdeel van uw maandlasten.

Opstalverzekering
Uw woning moet ook verzekerd worden. Vaak kunt u dit combineren met de inboedelverzekering.

Overlijdensverzekering
Bij het aflsuiten van uw hypotheek kan de hypotheekverstrekker eisen dat u een overlijdensverzekering afsluit voor u en uw partner. Hiervoor betaald u een maandelijse premie.

Online hypotheek berekenen
Heeft u een leuk huis op het oog? Of wilt u gewoon weten wat uw maximale hypotheek en of maandlasten zijn? Binnen twee minuten weet u het. Bereken nu uw hypotheek

 

© onlinehypotheek-berekenen.nl - Privacy - Sitemap- Disclaimer - Contact - Cookies