Online hypotheek berekenen

 

Annuïteitenhypotheek

Een annuïteitenhypotheek is een hypothecaire lening waarbij het termijnbedrag is opgebouwd uit de som van de rente en de aflossing. Het aflossingsbedrag is zo gekozen dat aan het einde van de looptijd de gehele hypotheek is afbetaald. De afnemer betaalt in het begin van de looptijd van de annuïteitenhypotheek een laag aflossingsbedrag en een hoog bedrag aan rente. Gedurende de looptijd van de hypothecaire lening draait dit langzaam om. Het aflossingsbedrag per maand wordt hoger en het rentebedrag wordt lager. Omdat de hypotheekrente aftrekbaar is in Nederland en het percentage wat u maandelijks aan rente dient te betalen steeds kleiner wordt, stijgen de netto maandlasten richting het einde van de annuïteitenhypotheek.

Voor- en nadelen

Het grootste voordeel van de annuïteitenhypotheek is de zekerheid dat u binnen de looptijd van de hypotheek deze volledig heeft afgelost. Een ander voordeel is de mogelijkheid om de rente vast te zetten voor de looptijd van de annuïteitenhypotheek. Dit is verstandig omdat deze vorm van lenen geen ingebouwde veiligheid tegen renteverhogingen heeft. Wanneer de rente stijgt, stijgen ook de maandlasten. Het kan nadelig uitpakken wanneer u een annuïteitenhypotheek afsluit die u maar net kunt afbetalen. Door een eventuele rentestijging kunnen de maandlasten te hoog worden. De rente vast zetten is daarvoor een oplossing.

Hypotheekvormen

Een korte beschijving en de voor- en nadelen van de hypotheekvormen.

- Spaarhypotheek
- Annuïteitenhypotheek
- Aflossingsvrije hypotheek
- Lineaire-hypotheek
- Beleggingshypotheek
- Bankspaarhypotheek
 
 
Gemeenteheffingen en belastingen
Naast de maandlasten voor de hypotheek betaald u ook heffingen en belastingen aan uw gemeente. De bedragen zijn per gemeente verschillend.

Inboedelverzekering
Uiteraard sluit u ook een verzekering af voor de inboedel van uw huis. De premie hiervan is onderdeel van uw maandlasten.

Opstalverzekering
Uw woning moet ook verzekerd worden. Vaak kunt u dit combineren met de inboedelverzekering.

Overlijdensverzekering
Bij het aflsuiten van uw hypotheek kan de hypotheekverstrekker eisen dat u een overlijdensverzekering afsluit voor u en uw partner. Hiervoor betaald u een maandelijse premie.

Online hypotheek berekenen
Heeft u een leuk huis op het oog? Of wilt u gewoon weten wat uw maximale hypotheek en of maandlasten zijn? Binnen twee minuten weet u het. Bereken nu uw hypotheek

 

© onlinehypotheek-berekenen.nl - Privacy - Sitemap- Disclaimer - Contact - Cookies