Online hypotheek berekenen

 

Beleggingshypotheek

Er zijn in Nederland twee hypothecaire leningen die worden aangeduid met de term beleggingshypotheek. Bij de eerste vorm heeft u naast een aflosvrije hypotheek een kapitaalverzekering. Binnen deze kapitaalverzekering wordt gespaard voor een volledige aflossing na 30 jaar. Het vermogen dat u in de kapitaalverzekering heeft zitten wordt belegd in effecten, vaak zijn dit de fondsen van de verzekeraar. De andere vorm van de beleggingshypotheek bestaat uit een aflosvrije lening met een daaraan verpand effectendepot. Dit wil zeggen dat er een bedrag beschikbaar wordt gesteld waarmee belegd kan worden in effecten met als doel een vermogen opbouwen dat groot genoeg is om de beleggingshypotheek af te lossen.

Voor- en nadelen

Een voordeel is dat de beleggingshypotheek door de belastingdienst geschaard wordt onder de fiscale regeling voor de aflossing van eigenwoningschuld. Daardoor hoeft er geen vermogensrendementsheffing betaald te worden over het opgebouwde vermogen binnen de hypothecaire lening. Een nadeel van de beleggingshypotheek is dat u afhankelijk bent van de beurs. Het kan gebeuren dat het rendement op beleggingen sterk daalt, soms zelfs zover dat het rendement negatief wordt. Hierdoor kan het gebeuren dat er aan het einde van de looptijd niet genoeg kapitaal is opgebouwd om de beleggingshypotheek af te lossen. In dat geval blijft er een restschuld over.

Hypotheekvormen

Een korte beschijving en de voor- en nadelen van de hypotheekvormen.

- Spaarhypotheek
- Annuïteitenhypotheek
- Aflossingsvrije hypotheek
- Lineaire-hypotheek
- Beleggingshypotheek
- Bankspaarhypotheek
 
 
Gemeenteheffingen en belastingen
Naast de maandlasten voor de hypotheek betaald u ook heffingen en belastingen aan uw gemeente. De bedragen zijn per gemeente verschillend.

Inboedelverzekering
Uiteraard sluit u ook een verzekering af voor de inboedel van uw huis. De premie hiervan is onderdeel van uw maandlasten.

Opstalverzekering
Uw woning moet ook verzekerd worden. Vaak kunt u dit combineren met de inboedelverzekering.

Overlijdensverzekering
Bij het aflsuiten van uw hypotheek kan de hypotheekverstrekker eisen dat u een overlijdensverzekering afsluit voor u en uw partner. Hiervoor betaald u een maandelijse premie.

Online hypotheek berekenen
Heeft u een leuk huis op het oog? Of wilt u gewoon weten wat uw maximale hypotheek en of maandlasten zijn? Binnen twee minuten weet u het. Bereken nu uw hypotheek

 

© onlinehypotheek-berekenen.nl - Privacy - Sitemap- Disclaimer - Contact - Cookies