Hypotheek afgerond? Kijk dan naar je woonverzekering!

veilig gevoel met de juiste verzekeringen

Een eigen huis kopen is een intensief proces. Je moet aan allerlei voorwaarden voldoen om een hypotheek te kunnen krijgen. Is het gelukt om de woning helemaal aan te passen aan jouw wensen, dan kun je je intrek nemen in je nieuwe stulpje. Helaas ben je er dan nog niet. Je moet namelijk ook zorgen dat je zo snel mogelijk een goede woonverzekering afsluiten gaat. Zonder woonverzekering loop je namelijk grote risico’s en dat wil je niet. Er kan altijd een ongelukje gebeuren in je huis en daardoor kan grote schade ontstaan. Wij laten je graag zien hoe je een woonverzekering kunt samenstellen en afsluiten. Dat voorkomt problemen.

Een woonverzekering is het vangnet dat je nodig hebt

Stel dat je op een dag aan het koken bent en ineens slaat de vlam in de pan. Je probeert het vuur te doven door water op de pan te gooien, maar je bereikt het tegenovergestelde effect: het vuur verspreidt zich harder dan je vreesde. Je belt in paniek de brandweer en deze is er al snel en dooft het vuur. Gevolg: je keuken is zwaar beschadigd, niet eens zozeer door het vuur, maar vooral door de enorme hoeveelheid rook en het bluswater van de brandweer. Dit is het moment waarop je een woonverzekering nodig hebt.

Met deze polis heb je namelijk het vangnet dat je nodig hebt om de opgelopen schade weer te herstellen. Je kunt dan namelijk contact opnemen met je verzekeraar. Deze zal iemand sturen of een inschatting van jou vragen van de opgelopen schade. Vervolgens kan geld naar je overgemaakt worden waarmee je de schade kunt herstellen. Zeg nu zelf: dit is toch wat je wilt in zo’n situatie?

Wat is voor jou de perfecte woonverzekering voor je huis?

Wie een woonverzekering gaat afsluiten, moet zorgen dat deze goed afgestemd wordt op diens woonsituatie. Wat houdt dat in? Dat je een verzekering neemt die je op alle fronten dekt. In het geval van een koophuis heb je een inboedelverzekering nodig, maar ook een opstalverzekering. Met de inboedelverzekering kun je namelijk alle schade die je opgelopen hebt aan je spullen laten herstellen.

Ook goed om te weten: met een inboedelverzekering ben je ook gedekt tegen schade die ontstaan is als gevolg van cybercrime. Dit kan forse kostenposten met zich meebrengen, dus zorg dat je een goede verzekering achter de hand hebt. Met je opstalverzekering kun je schade aan de constructie van je huis herstellen. Daarmee wordt niet alleen de woning zelf bedoeld, maar ook alles wat aan je woning vastgemaakt is. Je kunt hierbij denken aan de zonnepanelen op je dak of aan je laadpaal.

Vergeet niet om je verzekering uit te breiden met extra polissen

Een goede woonverzekering voor woningeigenaren bestaat uit een inboedel- en een opstalverzekering. Je kunt je pakket echter ook nog uitbreiden. Zo kun je een aansprakelijkheid- en inboedelverzekering in een afsluiten. Daarmee kun je niet alleen schade aan je eigen spullen laten herstellen, maar ook schade repareren wanneer je die toegebracht hebt aan de spullen van anderen. Dat kan heel veel ruzies voorkomen want je kunt snel contact opnemen met je verzekering om het probleem af te handelen.

Check alle aanvullende opties even op de site van je verzekering. Daar kun je je polis ook gelijk samenstellen en daarna afsluiten. Zo ben je vandaag nog goed verzekerd. Je krijgt de voorwaarden van je verzekering binnen een paar dagen thuis op de mat bezorgd. Succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *