Hoe herken je een goede makelaar?

Makelaar Hoogeveen

Wanneer je van plan bent een huis te (ver)kopen komt er in negen van de tien gevallen een makelaar bij kijken. Deze persoon moet ervoor zorgen dat jij zeker bent van wat je koopt of verkoopt. Dit is een vak waar uiteraard niet iedereen goed in is. Een makelaar heeft dus zeker een belangrijke functie en daarom is het juist zo belangrijk dat jij je goed voelt bij deze betreffende persoon. In dit artikel staat een aantal punten op een rij zodat jij weet of je de goede makelaar al hebt uitgekozen of dat je misschien met deze punten beter op zoek kunt gaan naar een andere. Wanneer je op zoek bent naar de juiste makelaar is het ook zeker aan te raden om deze punten goed te bestuderen.

Selectie

De kans is groot dat in jouw stad of dorp meerdere makelaars gehuisvest zijn. Als je dan op zoek bent naar bijvoorbeeld een makelaar in Hoogeveen, dan is de keuze best lastig te maken. De keuze wordt bij een groter aanbod uiteraard alleen maar lastiger en daarom is het aan te raden om de omvang van deze groep te beperken. Het is aan te raden om een selectie te maken van een aantal makelaars waar jij een goed gevoel bij hebt. Zo beperk je de keuze voor een groot deel en is het alleen maar makkelijker vergelijken.

Gesprekken

Na het maken van deze selectie is het handig om de geselecteerde makelaars te leren kennen. Je kunt een gesprek aanvragen via de mail. Het is van uiterst belang dat je een fysiek gesprek, in hoeverre dat mogelijk is, voert. Desnoods doe je dit door middel van beeldbellen. Het is raadzaam om elkaar gewoon aan te kunnen kijken en even een beeld van een persoon te creƫren. Over het algemeen roept elke persoon een gevoel bij je op. Het kan vertrouwd voelen of juist totaal niet. Bij een makelaar zal dit niet anders gaan en daarom is het van groot belang dat je goed luistert naar je gevoel. Stel misschien zelfs een aantal vragen over de persoon zelf. Denk dan aan opleiding, achtergrond etc. Op deze manier leer je de makelaar daadwerkelijk kennen en kan jij met zekerheid zeggen of deze persoon wel of niet voldoet aan je verwachtingen. Een gesprek met een makelaar kan nooit te lang duren. Makelaar zijn ook gewoon personen en een groot deel van hun vak bestaat uit communicatie. Leer de persoon kennen en geef na afloop aan of het goed voelt om de betreffende persoon als makelaar aan te nemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *